Stella Dixit Universe - Bordspel

34,99
Heb jij het lef om de sterren achterna te jagen? Kies voor quality-time en ga herinneringen maken met het spel Stella Dixit Universe!

Stella biedt een nieuwe kijk op het Dixit-universum en is een losstaand spel in de lijn van Dixit. Het is een competitief spel waarbij spelers je risico moet durven nemen. Maar pas op voor de val, want je kan ook te veel lef tonen en dit kan zomaar eens strafpunten opleveren.
 
Hoe werkt het spel?
Stella is een spel over associaties bij ideeën en interpretaties bij beelden. In elke ronde moeten spelers in het geheim verschillende kaarten aan één willekeurig woord koppelen. Vervolgens wordt het aantal associaties dat je hebt gemaakt onthuld. Als je er in slaagt om dezelfde kaarten als de andere spelers te kiezen, vorm je een zogenaamde ‘vonk’ die punten oplevert. Meerdere associaties geven je meer kansen op (super)vonken, maar wees dus niet te hebberig. De speler die de meeste associaties heeft, krijgt namelijk een boete en loopt dan ook het risico om juist de minste punten te scoren. Vervolgens scoren de spelers punten voor gezamenlijk gekozen kaarten. Om te winnen dien je dus het lef te hebben om boven de andere spelers uit te steken, maar dit brengt ook risico’s met zich mee. Aan het einde van de vierde ronde wint de speler met de meeste punten.

Belangrijk om te weten
Stella dus een spel dat je triggert om je fantasie te gebruiken en verbindingen te leggen tussen verschillende beelden en begrippen. In een steeds verder digitaliserende wereld is Stella een bewuste keuze voor quality-time, waarin verhalen en verbindingen centraal staan. Voor de ontwikkeling van kinderen is dit essentieel en bevordert het onder andere e creativiteit en de mate van flexibel denken. Bovendien is Stella zeker een spel dat zowel voldoet aan zowel het fun-aspect als het competitieve aspect.

Kenmerken:
  • Het spel is te spelen met 3 tot 6 personen
  • Leeftijdscategorie 8 jaar en ouder
  • Speelduur: 30 minuten
  • Stella werd ontworpen door Gérald Cattiaux en Jean-Louis Roubira
  • De illustraties zijn van Jérôme Pélissier
Meer informatie Meer weergeven