Reisspellen

24 producten

Filter

24 producten

Filter

Wie gek is op spelletjes zal het spelen van een spelletje als de perfecte ontspanning zien. Ben je op vakantie dan is het doen van een spelletje een leuke tijdsbesteding. Op een regenachtige dag of 's avonds bij een lekker glaasje wijn of een biertje, een spelletje kan altijd. Vooral wanneer je bagage al heel erg vol is, is het soms lastig om ook nog spellen mee te moeten nemen. Hoewel een pakje kaarten bijna altijd wel mee te krijgen is, wil je misschien ook wel eens iets anders spelen. In dit geval bieden reisspellen uitkomst. Reisspellen zijn spelletjes in een kleinere uitvoering, zodat het minder ruimte inneemt en makkelijker is om mee te nemen. Speel je lievelingsspelletjes dus ook op vakantie!

Reisspellen volwassenen

Veel bekende spellen zijn ook in de reiseditie variant beschikbaar. Het grootste verschil is vaak dat het speelbord kleiner is. Wanneer je het spel dus al kent, hoef je het niet opnieuw te leren spelen, maar kun je meteen gaan beginnen. Reisspellen zijn voor kinderen en volwassenen te koop. Terwijl je sommige spellen zoals Monopoly, Rummikub of Qwirkle goed met het hele gezin kunt spelen, zijn er ook spellen specifiek voor jonge kinderen. De spellen vanaf 8 jaar en ouder zijn vaak voor zowel de kinderen als ook de volwassenen geschikt. Het spel is dan niet per definitie heel makkelijk, maar voor een kind vanaf 8 jaar te leren. Ook hierin is genoeg keus, zodat je ook voor een vakantie met alleen maar volwassenen een leuk reisspelletje zult vinden.

Reisspellen 2 personen

Zijn jullie gezellig met z'n tweetjes op vakantie? Gelukkig kun je de meeste reisspellen ook met twee personen spelen. De hoeveelheid spelers is vaak vergelijkbaar met de normale editie. Sommige reisspellen zoals het Monopoly reisspel zijn voor minder spelers geschikt dan het normale spel. Dit komt doordat het speelveld kleiner is, omdat het in een kleinere verpakking moet passen. Andere reisspellen zijn net als het traditionele spel alleen met 2 personen te spelen, denk daarbij aan Schaken, Stratego en Zeeslag. Je kunt er bij de aanschaf even op letten, maar vaak zal dit niet anders zijn.

Leuke reisspellen

Er bestaan veel leuke reisspellen. Je moet dus altijd wel een geschikt spelletje kunnen vinden. Om je een beetje te helpen bij de keus, stellen we hier 3 leuke reisspellen voor jong en oud voor:

  • Maak je niet druk reisspel: dit is het reisspel en de kindereditie van mens erger je niet. Geschikt voor 2-4 spelers vanaf 6 jaar. Leuk voor de kinderen om samen te spelen, maar ook als volwassene kun je gezellig met de kids meedoen.
  • Qwirkle reiseditie: een leuk familiespel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar. Het doel is om de tegels met verschillende kleuren of symbolen met elkaar te verbinden en op deze manier punten te verdienen. Deze reiseditie kan ook goed op een kleine tafel worden gespeeld!
  • Cluedo reisspel: een spannend reisspel voor 3 tot 6 spelers vanaf 8 jaar. Maak jullie vakantie avond spannend met het oplossen van een moord. Makkelijk mee te nemen en overal te spelen.

Reisspellen kopen

Welk spelletje begeleidt jou op je volgende reis? Wanneer je een keus hebt gemaakt, kun je de reisspellen heel eenvoudig bij Top1Toys bestellen. Als het spel op voorraad is en je het voor 16.00 uur bestelt, kun je het al de volgende dag in huis hebben. Ideaal wanneer je er tijdens het koffer inpakken achter komt dat je niet genoeg ruimte hebt om je lievelingsspelletjes mee te nemen.