Kwartet

23 producten

Filter

23 producten

Filter

Een spel wat bij veel mensen vast wel bekend is: kwartet. Dit spel is erg bekend in Nederland, al is het niet duidelijk waar dit oorspronkelijk is ontstaan. Kwartet kan je spelen vanaf twee personen, waardoor je dit gezellige kaartspel er al snel bij kunt pakken. Maar ook met bijvoorbeeld vijf personen is dit een leuk spel om te spelen.

Je neemt dit compacte kaartspel eenvoudig ergens mee naartoe. Naar een verjaardag, mee op vakantie of bijvoorbeeld voor onderweg in de auto. Met een breed assortiment aan thema’s vind je bij Top1Toys altijd een editie die aansluit bij datgene waar je naar op zoek bent. Denk bijvoorbeeld aan jungle kwartet, dino kwartet of boerderij kwartet. Bekijk alle mogelijkheden hier op deze pagina.

Hoe werkt kwartet

Hoe werkt kwartet ook alweer? Nu hebben velen al wel eens gekwartet, maar er zullen vast mensen zijn voor wie dit spel wel nieuw is of waarbij de spelregels iets zijn weggezakt. Daarom zetten wij deze nog even een keer voor jou op een rij.

Het doel van kwartet is om zoveel mogelijk kwartetten te verzamelen. Dit doe je door van iedere categorie alle vier de bijbehorende kaarten te verkrijgen. Dus stel goede vragen en houd je tegenstanders in de gaten, want alleen zo kom jij erachter wie die ene ontbrekende kaart in handen heeft. Vervolgens zijn er twee varianten van dit spel. Een variant met de zogeheten ‘blinde stapel’ en een variant waarbij je alle kaarten verdeeld onder de spelers. Speel je met een blinde stapel dan mag je een kaart hiervan pakken zodra jouw tegenspeler niet de gevraagde kaart aan jou kan geven, omdat hij deze niet heeft. Je verzamelt dus zoveel mogelijk kaarten van dezelfde categorie, door het stellen van vragen en door te onthouden wie welke kaarten heeft. Heb je vier kaarten van dezelfde categorie verzameld, dan roep je kwartet en leg je deze vier kaarten aan de kant.

Paarden kwartet

Voor de echte paardenliefhebbers, is er het paarden kwartet. Dit is niet zomaar een kwartet met alleen maar verschillende plaatjes van paarden. Het is een paarden weetjes kwartet! Leer nóg meer over paarden en wordt een echte paardenexpert. Dit kwartet is dus niet alleen heel leuk, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de kennis van jouw kind.

Kwartet auto’s

Ook is er voor de fans van Max verstappen het kwartet met auto’s. Hier leert jouw kind allemaal leuke feitjes over deze snelle en stoere voertuigen. Hierdoor wordt kwartet gezellig en leerzaam. Extra leuk om mee te nemen onderweg in de auto. Misschien rijden de auto’s uit het spel wel in het echt voorbij? Bekijk voor meer kwartet edities alle kwartet spellen hier op deze pagina.

Kwartet kopen

Tussen al deze verschillende thema’s is er voor iedereen een kwartet om te kopen. Voeg jouw favoriete editie toe aan jouw winkelmandje en reken eenvoudig af met een van onze vele betalingsmogelijkheden. Betalen kan onder andere via: IDeal, VISA, AfterPay en Mastercard.