Educatieve spellen

Producten 1-36 van 77

Pagina
Filter

Producten 1-36 van 77

Pagina
Filter

"Wil je een spelletje doen?" is een vraag die je vast wel eens van je kind hebt gehoord. Kinderen zijn over het algemeen namelijk dol op spelletjes. Al helemaal als papa en mama ook meedoen. Het kan dus een leuk gezinsmoment zijn. Echter, zijn spelletjes niet alleen voor het plezier, maar kunnen ook heel leerzaam zijn. Vooral van educatieve spellen kunnen kinderen op een leuke manier veel leren. Dit is erg belangrijk voor hun ontwikkeling.

Educatieve spellen peuters, kleuters en oudere kinderen – waarom?

Kinderen zijn erg nieuwsgierig, maar dit wil niet per se zeggen dat ze ook altijd zin hebben om dingen te leren. Rekenen of taal wordt op school nogal eens als saai en moeilijk gezien. Omdat je kind het nu eenmaal zal moeten leren, is het beter om dit op een leuke manier aan te bieden. Educatieve spellen hebben ook als doel om er iets van op te steken, maar vaak op een leuke manier, die de kinderen aanspreekt. Op deze manier zullen ze zelfs vrijwillig en misschien wel ongemerkt meer leren dan ze denken.

Bovendien kijken ze tijdens het spelen op een andere manier naar de stof. Ook worden ze getriggerd om bijvoorbeeld een plan te bedenken en onthouden, flexibel te zijn of leren ze om tegen hun verlies te kunnen en te overleggen. Met de speciale educatieve spellen leren de kinderen bepaalde stof beter begrijpen, maar doen ze ook belangrijke vaardigheden op. Onder andere de fantasie, sensatie en de uitdaging van educatieve spellen, maken dat kinderen sneller gemotiveerd zullen zijn om iets te leren.

Educatieve spellen 3 jaar

Leren begint al vanaf dat baby's worden geboren. Hoewel een pasgeboren baby nog niet zoveel kan, zul je al snel merken dat het steeds meer kan. Van langzaam brabbelen, tot hele zinnen vormen en een heel gesprek voeren en ook in hun motoriek zullen ze snel bijleren. Als de kinderen peuter zijn is het erg belangrijk om hun natuurlijke nieuwsgierigheid te voeden. Laat ze vormen en kleuren leren met het "Spel Ik Leer Vormen & Kleuren", hun woordenschat vergroten en versterken met de Electro Wonderpen en eerste grammaticakennis opdoen met de Tiptoi sets.

Educatieve spellen kleuters

Als de kinderen naar school gaan zullen ze spelenderwijs met rekenen, lezen en schrijven in aanraking komen. Ook leren de kinderen in een rap tempo meer woorden kennen. Zodat alles ook blijft hangen en de kinderen er lol in gaan krijgen, zijn educatieve spellen erg geschikt. Gebruik bijvoorbeeld de Rompompomsets om met rekenen en lezen kennis te maken, leer de kinderen rijmen met het "Kaartspel Squla Taal Rijmen" en laat ze hun motoriek en inzicht verbeteren met de "Georello 3D Gear-Tech" set.

Educatieve spellen voor oudere kinderen

Hoe ouder de kinderen worden, hoe uitdagender de educatieve spellen moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kaartspel over aardrijkskunde, rekenen of algemene kennis van Squla. Maar ook ander soort spellen, zoals inzicht of strategie spellen, zijn erg geschikt om hun algemene vaardigheden te verbeteren of nieuwe vaardigheden op te doen. Als je kijkt wat je kind leuk vindt en van welke educatieve spellen het nog wat zal opsteken, doe je het al snel goed!

Educatieve spellen bestellen

Hebben jullie een keus kunnen maken, met welke educatieve spellen jullie willen beginnen? Dan kunnen jullie de spelletjes eenvoudig aan de winkelmand toevoegen en afrekenen. Wij zullen er dan voor zorgen dat de educatieve spellen zo snel mogelijk bij jullie op de mat liggen, zodat het speelse leren kan beginnen! Bij vragen kunnen jullie natuurlijk graag contact met ons opnemen.