Gravitrax

Gravitrax is meer dan alleen een speelgoed: het is een interactief systeem dat educatie en entertainment met elkaar combineert. Hierbij worden spelers uitgedaagd om op een creatieve manier na te denken over fysica en techniek. Het stimuleert de nieuwsgierigheid en leert je belangrijke wetenschappelijke principes op een toegankelijke en vermakelijke manier.

3 producten

Filter

3 producten

Filter

Wat is Gravitrax?

Gravitrax is ontwikkeld door het gerenommeerde Duitse spel- en puzzelbedrijf Ravensburger. Het is geïntroduceerd als een moderne interpretatie van de klassieke knikkerbaan. Het doel was om een educatief speelgoed te creëren dat niet alleen vermaakt, maar waarbij je ook leert de principes van STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) op een toegankelijke manier te integreren.

Het biedt kinderen en volwassenen de kans om hun eigen parcours te bouwen en te experimenteren met zwaartekracht, magnetisme en kinetische energie. Hiermee kunnen gebruikers de wetten van de fysica op een leuke en interactieve manier ontdekken.

Het is bedoeld voor een breed publiek. Hoewel het voornamelijk gericht is op kinderen vanaf 8 jaar, trekt het ook tieners en volwassenen aan die geïnteresseerd zijn in onder andere wetenschap, technologie en constructiespeelgoed. Het is ideaal voor iedereen die houdt van bouwen, experimenteren en leren door te doen.

De voordelen van Gravitrax

  • Educatieve waarde: een van de kenmerken van Gravitrax is de educatieve waarde. Het stimuleert STEM-leren (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) door spelers te laten experimenteren met verschillende wetenschappelijke principes. Kinderen leren over zwaartekracht en energie, terwijl ze tegelijkertijd de probleemoplossende vaardigheden en creatief denken ontwikkelen. Het systeem moedigt gebruikers aan om te experimenteren met de baanontwerpen om te zien welk effect de verschillende elementen hebben op de snelheid en het traject van de knikker.
  • Flexibiliteit en uitbreidbaarheid: het systeem is ontzettend flexibel en kan worden uitgebreid. De Gravitrax starterset biedt al een ruime verscheidenheid aan baanstukken, hoogteblokken, bochten, kruisingen en speciale actie-elementen. Hierbij gaat het om onder andere katapulten, magnetische kanonnen en looping tracks. Ga voor een Gravitrax uitbreiding om nieuwe elementen en functies toe te voegen, waardoor de mogelijkheden om unieke en uitdagende banen te creëren onbegrensd zijn.
  • Interactie en spelplezier: Gravitrax biedt niet alleen een educatieve ervaring, maar het is ook enorm leuk om mee te spelen. Het bouwen van de baan is een creatief proces dat zowel individueel als in groepsverband kan worden uitgevoerd, wat samenwerking en communicatie stimuleert. Na het bouwen van de baan volgt de spanning en het plezier van het testen om te zien of de knikker succesvol het einde van de baan bereikt, waarbij elke keer weer nieuwe aanpassingen en verbeteringen kunnen worden uitgeprobeerd.

Ravensburger Gravitrax kopen bij Top1Toys

Gravitrax biedt de mogelijkheid om de wetten van de fysica op een leuke en educatieve manier te verkennen. In ons assortiment vind je een ruime keuze aan producten: van de Gravitrax Lite Starterset tot de Gravitrax Junior Element Trax. Bestel het vandaag nog via de website of bezoek een van onze winkels en laat je meevoeren in de magische wereld.

Gravitrax bestellen kan eenvoudig via onze website. Voor 16:00 uur besteld? Dan heb je het de volgende werkdag al in huis. Je pakket wordt gratis verzonden wanneer je het minimale orderbedrag van €20 hebt bereikt. Heb je daarna toch nog twijfels over je bestelling? Dan kun je het binnen 30 dagen omruilen voor iets anders.