Jan Van Haasteren

20 producten

Filter

20 producten

Filter

Er zijn maar weinig puzzels in de wereld waarop zoveel gebeurt als op die van de Jan van Haasteren puzzels. Jan van Haasteren puzzels worden bedacht en ontworpen door Jan van Haasteren. Jan van Haasteren is sinds begin van de jaren zeventig bezig met het tekenen van stripfiguren. Rob Derks en Dick Heins ondersteunen de striptekenaar bij het maken van Jan van Haasteren puzzels. Inmiddels worden de puzzels verkocht in grote delen van Europa. Ook zijn de puzzels populair in China, de Filipijnen, delen van Indonesië, Canada en de Verenigde Staten. Tezamen worden er miljoenen Jan van Haasteren puzzels per jaar gelegd, een exorbitant hoog aantal die de populariteit van de puzzels nog maar eens onderstreept.

De Jan van Haasteren puzzels zijn soms zo gedetailleerd dat de tekenaar maximaal 3 puzzels per jaar tekent. Van schets tot inkleuren en van inkleuren tot fabrieksproductie: Jan van Haasteren puzzels zijn ware schilderijen die je stukje voor stukje legt. Hier lees je er meer over!

Hoe komt een puzzel van Jan van Haasteren tot stand?

Bij een puzzel van Jan van Haasteren is aan veel details gedacht. De tekenaars wisselen eerst met elkaar van gedachten voordat ze beginnen met tekenen. Jan van Haasteren bundelt dan zijn eigen ideeën met die van anderen. Dit zorgt voor het ontstaan van knotsgekke plannen voordat de daadwerkelijke creatie plaatsvindt.

Jan van Haasteren puzzels krijgen verder gestalte doordat de gedachtenspinsels omgetoverd worden in schetsen op papier. Brochures worden verzameld om de tekeningen nog wat realistischer te maken. Later worden de pennenstreken gearceerd met inkt. Naderhand worden alle figuren ingekleurd met ecoline en vervolgens gaat het daadwerkelijke resultaat naar de drukker.

Kenmerken van ons Jan van Haasteren puzzels overzicht

De levendigheid van de puzzels valt direct op als je de puzzels van Jan van Haasteren onder de loep neemt. Wat alle Jan van Haasteren puzzels gemeenschappelijk hebben, is de grote hoeveelheid mensen die zijn opgenomen in het geheel. Deze mensen bevinden zich altijd op een locatie waar van alles gaande is. Van stierenvechten in Spanje tot een woonwijk waar een wervelwind heerst. Van een museum in de steigers tot een zwembad waar er volop gespeeld wordt. Bij Jan van Haasteren puzzels weet je niet waar je kijken moet. Ieder individu is vaak bezig met een handeling, is een ‘typetje’ of is slechts een decorstuk in het geheel. Kijk gerust eens naar ons Jan van Haasteren puzzels overzicht en scoor jouw favoriet!

Top1Toys

Bij Top1Toys verkopen we veelal de Jan van Haasteren puzzel met 1000 stukjes, maar ook die van 1500 en 3000 stukjes maken deel uit van ons rijke assortiment. Wil je één of meer van onze Jan van Haasteren puzzels tot jouw beschikking krijgen? Plaatst dan je bestelling in onze webshop of bezoek jouw dichtstbijzijnde vestiging om de puzzel direct tot je beschikking te krijgen!