Twister

Op zoek naar een spel dat garant staat voor lachen, bewegen en plezier maken met vrienden en familie? Zoek niet verder, want Twister is hét gezelschapsspel dat je zoekt. Of je nu een verjaardagsfeestje organiseert, een gezellige avond met vrienden plant of een activiteit nodig hebt voor je familiedag: Twister is altijd een goede keuze. Laat de pret beginnen!

4 producten

Filter

4 producten

Filter

Wat is Twister?

Twister is in iedereen zijn of haar jeugd vast wel voorbij gekomen. Voor de mensen waarbij dat niet het geval is: Twister is een spel dat draait om fysieke uitdagingen en behendigheid. En nee, het spel is niet alleen geschikt voor kinderen. Ook volwassenen kunnen zich prima vermaken tijdens een potje Twister. Het doel van het spel is simpel: blijf zo lang mogelijk overeind terwijl je je lichaam in steeds gekker wordende posities manoeuvreert. Het spel wordt gespeeld op een mat met gekleurde cirkels en een draaischijf die aangeeft welke hand of voet je op welke kleur moet plaatsen. Het spel zorgt voor hilariteit en uitdagingen. Het is grappig om te zien hoe mensen hun lichaam in de gekste bochten wringen om op de juiste kleuren te blijven staan. Eén potje overslaan en toekijken is dus eigenlijk al leuk genoeg. Daarnaast is er natuurlijk niks leuker dan een spel spelen waarbij alle leeftijden mee kunnen doen.

De speluitleg van Twister

Twister is eenvoudig te begrijpen en ideaal voor spelers van alle leeftijden. Het spel wordt gespeeld met minimaal twee spelers, maar het is des te leuker met een grotere groep.

  • De speciale mat: rol de mat uit op een vlakke en ruime ondergrond. Zorg ervoor dat alle spelers voldoende ruimte hebben om zich vrij te bewegen.
  • Het gebruik van de draaischijf: een speler draait aan de draaischijf zodat het duidelijk wordt wat er uitgevoerd moet worden. De draaischijf heeft vier categorieën: linkerhand, rechterhand, linkervoet en rechtervoet. De kleur die wordt aangegeven, correspondeert met een gekleurde cirkel op de mat.
  • Klaar voor de start: de speler plaatst het aangegeven lichaamsdeel op de overeenkomstige kleur op de mat.
  • Doorgaan tot je valt: de spelers gaan om de beurt door met draaien aan de schijf en het plaatsen van lichaamsdelen op de mat. Het doel is om dit te doen zonder andere lichaamsdelen van de mat te halen, anders ben je af. Het wordt steeds uitdagender naarmate de mat steeds voller raakt, spelers komen bij elkaar in de buurt en moeten zich in steeds vreemdere posities wringen. Als een speler valt of een fout maakt, is diegene af en gaat het spel verder zonder hen. Het spel gaat door totdat er slechts één speler overblijft. Deze speler wordt uitgeroepen tot de winnaar van de ronde.

Verschillende versies van Twister

Natuurlijk vind je bij Top1Toys het klassieke Twister gezelschapsspel, maar we hebben ook andere varianten in ons assortiment. Ken je bijvoorbeeld Twister Air al? Je speelt Twister als het ware op de verticale manier. Het spel wordt tot leven gebracht via de bijbehorende app en de stretchbanden die om je polsen en enkels moeten. Scoor punten terwijl je geniet van een interactieve draai ervaring. Te spelen vanaf één persoon. Daarnaast is Twister Junior ook verkrijgbaar bij Top1Toys. Zoals het spel al zegt, is dit een versie voor jongere kinderen. Het spel bevat twee niveaus, geschikt vanaf 3 jaar.

Het Twister spel kopen bij Top1Toys

Bestel je Twister spel eenvoudig via onze webshop. Voor 16:00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis.