Monopoly

Monopoly is een van de bekendste bordspellen ter wereld. Er zijn vele variaties van het spel zoals Monopoly met bankpasjes, Valsspelers editie of Monopoly Junior. In de klassieke Monopoly versie staan er 40 plaatsen op het Monopolybord en 28 straten. Bekijk hieronder het Top1Toys assortiment en speel ze allemaal!

6 producten

Filter

6 producten

Filter

Ben je op zoek naar het spel Monopoly? Hier bij Top1Toys hebben we een uitgebreide collectie Monopoly spellen van Monopoly Classic tot Monopoly Junior en van betalen met contant geld tot betalen met de creditcard. Welke versie is jouw favoriet?

Welke soorten Monopoly zijn er?

Er zijn door de jaren heen heel veel versies ontwikkeld van het bekende spel Monopoly. Maar het begon allemaal met Monopoly Classic. Met de straten A-Kerkhof en de duurste plek op het bord de Kalverstraat. Doordat het bordspel groeide in populariteit kwam er ook een Monopoly Junior, speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar. Op dit moment is het assortiment zelfs uitgebreid met Monopoly pocket en reisspellen die je handig kunt meenemen tijdens een weekendje weg of op vakantie. Monopoly slaat ook de handen ineen met bekende karakters en spellen zoals Monopoly Roblox, Monopoly Fortnite, Monopoly Star Wars Mandalorian en Super Mario.

Hoe speel je Monopoly?

Monopoly is een bordspel dat over straten, huizen en onderhandelen gaat en nog steeds vaak uit de kast wordt getrokken om samen te spelen. Je kan met maximaal 6 spelers het spel spelen. En één iemand is de bank. Spelers gooien om beurten met 2 dobbelstenen en verplaatsen de pion het aantal stappen gelijk aan het aantal ogen van de dobbelstenen. Onderweg zijn er een aantal verschillende vakken en actie die je kunt of moet doen in monopoly, van het betalen van huur tot het pakken van een kans of algemeen fonds kaar. Door het spelen van de rondes moeten spelers elkaar betalen. Ben je niet meer in staat te betalen dan ben je af. De speler die als laatste overblijft is de winnaar. En hoewel het een bordspel is waar veel geluk bij komt kijken, of misschien juist wel om dat deze geluksfactor aantrekkelijk is, blijft het een spel wat met plezier wordt gespeeld.

Vragen over Monopoly?

Wil je meer informatie over onze Monopoly collectie? Onze klantenservice beantwoord graag je vragen. Bel gerust even tijdens kantooruren of stuur een mailtje. We helpen je graag!