Frisbee

5 producten

Filter

5 producten

Filter

De frisbee is een speelgoedschijf die zo’n specifieke vorm heeft, dat hij door de lucht zweeft en meerdere seconden in de lucht blijft hangen. De frisbee is leuk om mee over te gooien, terwijl het object ook geliefd is onder hondenbezitters. Kinderen die met een frisbee spelen, werken aan hun oog-handcoördinatie, motorische vaardigheden en communicatievaardigheden. De frisbee staat garant voor uren speelplezier!

De frisbee wordt ook gebruikt in de Amerikaanse sport ‘Ultimate Frisbee’, die ook in Nederland beoefend wordt in verschillende regio’s. Wil je meer weten over dit speelgoed? Lees dan gauw verder!

Frisbee spel: opties te over!

Zodra je de vlakke schijf in je bezit hebt, is het tijd om een frisbee spel te spelen met je kinderen! Een veel gespeelde variant van het frisbee spel, is het overgooien. Beide spelers gaan een meter of twintig uit elkaar staan en proberen de frisbee zo vaak mogelijk naar elkaar over te spelen, zonder dat het speeltuig de grond raakt. Houd de onderlinge highscores bij en je zult zien dat het mikken steeds beter zal gaan!

Een ander frisbee spel dat je kind kan beoefenen met zijn of haar vriend(innet)jes, is het ‘afstandsspel’. Daarbij wordt de frisbee om de beurt gegooid op een open grasveld en wordt er gekeken wie de schijf het verst kan gooien. Indien de niveaus te ver uiteen liggen, kan er ook een ‘mikspel’ gedaan worden. Degene die het eerst een specifiek object geraakt heeft, wint het spel.

Frisbee spelen in sportverband

Sommige kinderen vinden het zo leuk om frisbee te spelen, dat ze het spel als sport willen gaan beoefenen. Deze sport heet ook wel Ultimate Frisbee. Dit is een veldsport, waarbij twee teams van 7 spelers tegenover elkaar staan. Daarbij wordt het speeltuig overgegooid naar elkaar met als doel om te scoren.

De regels voor Ultimate Frisbee zijn erg eenvoudig, want er zijn geen fysieke contactregels zoals bij andere sporten het geval is. De belangrijkste regel in het spel is dat de schijf niet gevangen mag worden binnen de endzone van de tegenstander. Zodra de frisbee gevangen wordt door een medespeler in de endzone, telt het als doelpunt.

Frisbee kopen bij Top1Toys

Wil jij een frisbee kopen bij Top1Toys? Top1Toys verkoopt onder andere varianten die geschikt zijn voor in het water of voor buiten. Deze variant heeft een uitneembaar stukje, die vulbaar is met water. Komt de frisbee bij jou neer, dan haal je een nat pak! Daarnaast verkopen we ook een frisbee van Enzo Knol (KnolPower) en schijven in allerlei verschillende kleuren.

Kom jij jouw frisbee kopen bij Top1Toys, dan bieden we je de mogelijkheid om het product te leveren op een adres naar keuze. Indien je het product liever eerst met eigen ogen aanschouwt, kun je ook langskomen in de dichtstbijzijnde vestiging. De keuze is aan jou!